Taalweek 2024

Van 23 tot 27 september is het weer Taalweek in Almere, met deze keer:

  • Taal is toch iets met boeken? Almeerse onderzoekers zien het anders: taal moet je beleven!

    Het is taalweek en onderzoekers Elise Peters en Lisa van der Sande geven een taaltip voor deze week. Ze laten zien hoe verhalen nog leuker worden als kinderen ook echt ervaren en beleven wat in taal wordt verteld. Hun tip: ga eropuit en beleef avonturen! Dan gaat taal echt leven.

    Elise is omgevingspedagoog en onderzoekt op welke plekken kinderen goed tot ontwikkeling komen. Lisa is taalonderzoeker en onderzoekt hoe lezen echt leuk kan zijn voor kinderen. Samen maken ze zich hard voor de ontwikkeling van kinderen.

    Met veel dank aan de mooie verhalen van Anna Woltz (De spin en de sleutel), Annie M.G. Schmidt (Spikkeltje) en Michael Rosen/Helen Oxenbury (Wij gaan op berenjacht), prachtig voorgelezen door Windesheimstudenten Gabrielle Tak, Shani Bendanon en Samuelle van der Zalm en gefilmd door Youness Bihi

De Almeerse taalweek is een initiatief van Programma Taal in Almere - Stedelijke Taalaanpak, Lectoraat Urban Care & Education - hogeschool Windesheim, de nieuwe bibliotheek Almere en de Gemeente Almere.